\"کيبيدل\"، استاديار علوم دريايي دانشگاه روتگرز با اشاره به اينکه اين کشف بسيار مهم و قابل توجه است، گفت: تا امروز دانشمندان هيچ اطلاعاعي درباره زنده شدن دوباره ارگانيسمهاي يخزده و DNA موجودات نداشتند و نميدانستند تا چه مدت سلولهاي يخزده امکان زنده بودن را دارند و اين کشف انقلابي جديد در دانش آنها بهوجود ميآورد.
وي افزود: تاکنون با کمک گروهي از استاتيد برجسته مؤسسههاي تحقيقاتي جهان توانستهايم با آب کردن 5 نمونه يخي با قدمتي حدود يکصدهزار تا 8 ميليون سال از صخرههاي يخي شناور قطب جنوب اين موجودات تکسلولي را پيدا کنيم.
به گفته \"بادلي\"، نمونههاي جوانتر بهسرعت رشد ميکنند و به راحتي ميتوان آنها را تکثير کرد بهطوري که هر دو روز جمعيت آنها دو برابر ميشود اما نمونههايي که از صخرههاي يخي قديميتر بهدست آمده، به کندي تکثير ميشوند و بعد از گذشت 70 روز جمعيت آنها به دو برابر ميرسد.
\"پروفسور فالکووسکي\" استاد دانشگاه بوستون در اين باره ميگويد: با آب شدن تدريجي کوههاي يخي قطب جنوب اين موجودات تک سلولي وژنهاي باستاني آنها در اقيانوس آزاد ميشود و امکان پيوستن آنها به ميکروبهاي امروزي بسيار زياد است و با توجه به اينکه اين ژنها بارها در طول تاريخ انتقال يافته و بر تکامل ميکروبها تأثيرگذار بوده است زياد جاي نگراني نيست.
وي ادامه داد: با اين کشف نظريه گسترش يافتن زندگي از کهکشانها و آمدن ژنها اوليه از آنها محدودتر شده و دانشمندان به اين کشف رسيدهاند که حفظ ميکروبهاي تک سلولي و ژنهاي آنها در يخها سبب انتقال اين ژنها در ميان سيارهها شده است.
به گفته \"پروفسور بادلي\" اين يافتهها با کاوشهاي مربوط به کشف بقاياي زندگي در سياره مريخ مرتبط است و در جزييات بهدست آمده از سالها فعاليت و جمعآوري اطلاعات در حوزه زمينشناسي و بررسي صخرههاي يخي قطب جنوب و آنچه در بخشهاي شبه يخي سطح کره مريخ ديده شده، شباهتهاي نزديکي وجود دارد.
M/108
انتهای پیام/